Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research

ISSN 2392-8107
ISSN-L 1453-5386

English version Library and Information Science Research

Version française

| Numărul curent | Arhivă | Indice de autori | Recomandări pentru autori | Procesul de recenzare | Colegiul de redacţie | Contact |

Scop şi obiective

Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research este o revistă ştiinţifică cu apariţie anuală, editată de Colectivul de Ştiinţe ale Informării şi Documentării din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, care se adresează bibliotecarilor, specialiştilor în informare şi documentare, managerilor din structurile infodocumentare, profesorilor, cercetătorilor şi studenţilor interesaţi de aspecte inedite privind circulaţia cărţii şi a informaţiei.

Revista publică articole originale privind aspecte teoretice şi practice din domeniul biblioteconomiei şi ştiinţei informării, recenzii, rapoarte de la conferinţe/ateliere/seminarii, prezentări ale unor proiecte de cercetare etc.

Revista Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research publică numai materialele acceptate în urma unui proces de recenzare. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor din articolele publicate revine autorilor acestora.

Pentru a publica un articol în Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research autorii nu trebuie să plătească nici o taxă. Revista nu percepe taxă de procesare a articolelor sau alte tipuri de taxe.

Acces deschis

Textul integral al fiecărui articol publicat este disponibil în mod gratuit cititorilor interesaţi (fară perioadă de embargo).

Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research este o revistă în acces deschis, ceea ce înseamnă că tot conţinutul este disponibil în mod gratuit, fără vreo taxă pentru utilizator sau instituţia acestuia. Utilizatorilor li se permite să citească, descarce, copieze, distribuie, imprime, caute, sau să adauge link-uri către textele integrale ale articolelor din această revistă, fără a cere permisiunea prealabilă a editorului sau autorului. Acest lucru este în conformitate cu definiţia BOAI pentru acces deschis.

Creative Commons License

Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research folosește licența Creative Commons CC-BY (Atribuire), ceea ce înseamnă că "trebuie să dai credit corespunzător, să oferi un link către licență, și să indici dacă s-au făcut modificări".

Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research este indexată în următoarele baze de date internaţionale:

 

Ultima actualizare: 23 septembrie 2021